Dánia a világon elsőként, 1989-ben legalizálta a melegházasság "jogelődjét", a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát. Ebből is lehet sejteni, hogy az ország sok mindenben a világ előtt jár. A Venner for altid '87-es, a listán szereplő filmek közül az egyik legrégibb, de mégis meglehetősen nyíltan ábrázolja a témát.

A történet amúgy annyi, hogy Kristian (aki az elején gyanús, de teljesen hetero) összebarátkozik Patrickkal (aki elvben az iskola nehézfiúja, bár nehéz komolyan venni ebben a minőségben a dánosan szőke hajkoronájával), aztán Patrickról kiderül, hogy meleg, ami Kristiannak egy ideig nem tetszik, de végül minden jóra fordul.

Filmélménynek egy kicsit túlságosan kusza, összefüggéstelen és bizarr, de történeti érdekességként szerintem érdemes megnézni.

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0092160/?ref_=fn_al_tt_1

youtube (trailer, fenn van a teljes film is): https://www.youtube.com/watch?v=dUwiE7UbKgQ

Herr Zenker élete nem könnyű. A molett női ruhák nagykereskedőjének meggyűlik a baja egy fiatalabb kollégával, aki ellopkodja az ügyfeleit, ráadásul a szemtelen kolléga még Zenker fiára is rátalál... 

A németeknek eddig még nem sikerült maradandót alkotni a meleg filmek terén, bár a Reine Geschmacksache egészen nézhető. A történetben van néhány furcsa csavar, de a film viszonylag szórakoztató és eye candy-vel is megfelelően el van látva :)

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0838192/

youtube (trailer, német): https://www.youtube.com/watch?v=ZBSF90gN3KY

süti beállítások módosítása